Spring til indhold
Pressemeddelelse 28-06-2018

Atea afleverer redegørelse til myndighederne

Retten i Glostrup har afsagt dom i sagen om mulig bestikkelse og underslæb i Region Sjælland. Fredag afleverer Atea redegørelse til SKI og Moderniseringsstyrelsen.

Opdateret 28. juni kl. 14.08.

 

Ballerup, den 28. juni 2018 – Der er ved Retten i Glostrup afsagt dom i den retssag, der har kørt siden oktober sidste år.

 

Retten har fundet de tidligere ledende ansatte i Atea skyldige, og Atea Danmark er på det grundlag dømt til at betale en bøde på 10 millioner kroner.

Atea har valgt at acceptere dommen.

”Vi har hele tiden ment, at Atea som selskab har været udsat for illoyalitet og muligt underslæb begået af tidligere ledende ansatte. Vi har valgt at acceptere dommen, fordi vi anerkender, at vi som virksomhed hæfter for handlinger begået af vores tidligere medarbejdere,” siger Steinar Sønsteby, koncernchef i Atea ASA.

 

Atea har siden sommeren 2015 iværksat en lang række af tiltag for at forhindre, at noget lignende kan ske igen. Med udgangspunkt i en 360-graders analyse af alle rutiner, regler, systemer og forordninger har Atea foretaget omfattende risikovurderinger i organisationen og implementeret et gennemgribende compliancesystem med klare retningslinjer og politikker, som Atea løbende underviser og tester medarbejderne i. Tiltagene har ført til, at Atea sidste år opnåede den højeste internationale anti-bestikkelsescertificering ISO 37001 – som den første organisation i Danmark.

Ovenstående tiltag samt Ateas meget aktive deltagelse i opklaringen af sagen er af retten blevet anset som formildende omstændigheder.

 

SKI (Statens og Kommunernes Indkøbsservice A/S) og Moderniseringsstyrelsen har bedt Atea om en redegørelse set i lyset af dommen og de initiativer, som Atea har taget med henblik på at undgå tilsvarende sager i fremtiden.

Samtidig opfordrer Moderniseringsstyrelsen til, at man midlertidigt enten afventer SKI’s og Moderniseringsstyrelsens vurdering af redegørelsen, før man køber hos Atea på de fællesstatslige aftaler, eller at man gør køb betinget af redegørelsen. Der er ikke tale om, at man afbryder eksisterende aftaler med Atea.

”Atea har, siden sagen begyndte, været i dialog med SKI og Moderniseringsstyrelsen, og denne udmelding er både forventet og fuldt forståelig som følge af denne alvorlige sag. Vi afleverer derfor en omfattende redegørelse i morgen, fredag 29. juni, som vil dokumentere de mange initiativer, vi har foretaget siden 2015,” siger Steinar Sønsteby, koncernchef i Atea ASA.

 

Indtil myndighederne har haft mulighed for at vurdere redegørelsen, har Atea valgt at gøre alle offentlige køb betinget af, at redegørelsen lever op til SKI’s og Moderniseringsstyrelsens forventninger, hvilket Atea er overbevist om vil være tilfældet.

Mere information

Læs mere i Ateas børsmeddelelse.