Spring til indhold
Pressemeddelelse 22-04-2020

Investeringer i fremtiden koster i første kvartal

Resultaterne for 1. kvartal af 2020 i Atea Danmark er som ventet præget af de tilpasninger, der er blevet gennemført over de seneste måneder. Administrerende direktør Kathrine Forsberg ser optimistisk på fremtiden.

Ballerup, den 22. april 2020Atea Danmark har i dag fremlagt regnskab for 1. kvartal 2020. Omsætningen er 1.302 mio. kr., og resultatet viser et underskud 38,8 mio. kr. (EBIT), foruden nogle varslede ekstraordinære afskrivninger i forbindelse med de organisationsændringer, der blev gennemført i januar 2020.

Resultatet er i tråd med forventningerne, og der er grund til at se optimistisk på fremtiden, siger administrerende direktør Kathrine Forsberg.

”Vi har over den seneste tid gennemført en række justeringer i vores organisation, og vi har reduceret vores omkostninger ret betragteligt. Det koster på den korte bane at investere langsigtet, også økonomisk. Vi har nu et rigtigt fornuftigt udgangspunkt for vækst og udvikling, og vi er allerede begyndt at se resultaterne,” siger administrerende direktør i Atea, Kathrine Forsberg.

 For nylig har Atea blandt andet vundet store udbud vedrørende drift og udvikling af telefoni i Region Hovedstaden og vedrørende levering af 23.800 pc’er til folkeskolebørn i Aarhus Kommune.  

 Konsekvenserne af COVID-19-pandemienhar primært påvirket regnskabet negativt, om end efterspørgslen efter løsninger til blandt andet hjemmearbejdspladser og videokonferencer er vokset. Udfordringer med at få leveret udstyr fra Fjernøsten har medført, at en række opgaver først bliver leveret og afregnet i andet kvartal af 2020.

Plus i Atea-koncernen

Den samlede Atea-koncern, Nordens største leverandør af it-infrastruktur med mere end 7.500 medarbejdere i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Letland og Estland, afslutter 1. kvartal 2020 med en omsætning på NOK 9.043 milliarder og en bundlinje med et plus på NOK 103 millioner (EBIT før restruktureringsomkostninger).

 

Læs mere om resultaterne for både Danmark og Atea-koncernen her.