Spring til indhold
Pressemeddelelse 01-05-2020

Microsoft og Atea indgår historisk cloud-aftale

It-virksomheden Atea og Microsoft indgår aftale på cloudplatformen Microsoft Azure til en værdi af et trecifret millionbeløb over tre år. Aftalen er den største af sin slags, som Microsoft har indgået med en dansk partner, og er et stort skridt på vejen mod Ateas mission om at etablere sig som et cloud-power house.

Atea og Microsoft skal fremover arbejde endnu tættere sammen om at udvikle innovative løsninger til kunderne der rækker ud over klassisk it, bygget på Microsofts cloudplatform, Azure.

Mange danske virksomheder står overfor en digital rejse. Fleksibiliteten vedcloud-løsninger styrker virksomhedernes konkurrenceevne, fordi det gør dem i stand til hurtigere at tilpasse på den nødvendige kapacitet og de services, der er behov for.

Efterspørgslen på skalerbarhed,innovation og sikkerhed stigerpå tværs af alle industrier, og markedspotentialet er stort for de partnere, der investerer i cloud-teknologi nu,”siger Nana Bule, administrerende direktør i Microsoft Danmark.

”It er ikke længere noget der kun sker i serverrummet. I dag er det fremme i første kæde hos virksomhederne. Vi lytter til vores kunder, hver eneste dag, og vi ser hvor meget fokus, der er kommet på fleksibiliteten,” siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea.

En historisk aftale med fokus på fælles innovative løsninger til kunderne

Aftalen, der er den største af sin slags på dansk jord, løber over de næste tre år, med en værdi på et trecifret millionbeløb i danske kroner.

”Jeg er stolt over, at vi med denne aftale rykker endnu tættere på Microsoft og dermed får endnu bedre muligheder for at understøtte vores kunder og tilbyde dem nye state-of-the-art-løsninger indenfor f.eks. sikkerhed, kunstig intelligente og Internet of Things,” siger Kathrine Forsberg.

”Atea har en position i markedet og en alsidighed, der gør, at de som partner kan omfavne de mange muligheder i Azure og tilbyde teknologierne bredt i markedet – til fordel for små som store virksomheder”siger Nana Bule, administrerende direktør i Microsoft Danmark.

Stor investering i medarbejdernes kompetencer

Den nye aftale rummer også en fælles investering i videreuddannelse af flere hundrede af Ateas medarbejdere, som løbende vil modtage uddannelse og certificeringer i Azure-platformen.

”Vi giver organisationen et kompetenceløft og sikrer, at vi både har den rette teknologi og de rette kompetencer, som skal til for at skabe størst mulig værdi for vores kunder. Sammen med Microsoft vil vi skabe nye cloudbaserede løsninger. Det kræver nogle specialiserede kompetencer, som vi vil opbygge i fællesskab,” siger Kathrine Forsberg.

For yderligere information:

Morten Skøtt, Pressechef, Microsoft Danmark
E-mail: morten.skott@microsoft.com
Telefon: +45 29 22 97 60

Maja Nordal Brenøe, Kommunikationsdirektør, Atea
E-mail: Maja.Nordal.Brenoe@atea.dk
Telefon: +45 42 14 02 46