Spring til indhold
Pressemeddelelse 28-04-2022

Atea opretholder væksten i første kvartal af 2022

Atea Danmark opretholder væksten, mens fortsatte globale leveranceudfordringer samt forhøjede fragtpriser sætter sit præg på resultatet på bunden, som ender i et mindre minus.
Atea Ballerup Bygning

Ballerup, den 28. april 2022 – Atea Danmark har i dag fremlagt regnskab for første kvartal i 2022, som viser en omsætning på DKK 1,65 milliarder, hvilket lever op til virksomhedens forventninger. I Q1 2021 landede Atea den største enkeltstående ordre (DKK 388 millioner) i virksomhedens historie, og korrigeret herfor vækster Atea Danmark i Q1 2022 med DKK 163 millioner.

Den opnåede vækst er dog ikke tilstrækkelig til at kompensere for blandt andet stigende fragt- og håndteringsomkostninger, hvorfor det endelige resultat før skat (EBIT) ender på DKK -11 millioner mod DKK 0,2 millioner i Q1 2021.

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vores 1. kvartal har været præget af leveranceudfordringer og forhøjede fragtpriser. Når de store globale tandhjul ikke kører nogenlunde som forventet, kan det ses på bundlinjen, og vi har brugt mange kræfter på at re-planlægge og forsøge at hjælpe vores kunder med at få dækket deres behov på bedst mulig vis,” siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea.

Mere værdi i fremtiden

Generelt er jeg meget fortrøstningsfuld, for jeg ved, at Atea går en lys fremtid i møde. Forsinkelserne på leveringerne har betydet, at vi allerede nu har en meget stor ordrebog for 2022, og vi leverede et tilfredsstillende 2021 årsregnskab. Desuden forventer jeg, at vi kan generere endnu mere værdi til vores kunder, når Ateas opkøb af KMD’s hardware- og standardsoftware-forretning forhåbentlig inden længe bliver godkendt af konkurrencemyndighederne,” siger Kathrine Forsberg.

I marts indgik Atea en aftale om at købe KMD’s hardware- og standardsoftware-forretning, som omsætter for et trecifret millionbeløb årligt og omfatter 24 medarbejdere.

Styrket position på det offentlige marked

Atea er også kommet godt ind i det nye år med et styrket samarbejde med det offentlige. I starten af året blev Atea blandt andet valgt som leverandør af software-licenser til landets 87 kommuner samt alle landets regioner på SKI-aftale 50.49. Herudover har Danmarks Nationalbank og Atea underskrevet en driftsaftale til et trecifret millionbeløb, der omfatter håndteringen af alle Nationalbankens it-arbejdspladser, enhedsadministration og kontornetværk.

”Vi mærker en høj efterspørgsel på vores konsulentforretning, og for nylig har vi føjet endnu en kontrakt til vores stærke offentlige portefølje, hvor vi nu kan inkludere driften af Nationalbankens it-arbejdspladser. Det styrker i den grad vores markedsposition og understøtter vores ambition om at bygge Danmark med it,” siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea.

Atea-koncernen leverer et samlet plus

Den samlede Atea-koncern, Nordens største leverandør af it-infrastruktur med mere end 7.500 medarbejdere i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Letland og Estland, begynder 2022 med en omsætning (indeholdende hardware, software og services) i første kvartal på NOK 10,1 milliarder og en bundlinje (EBIT) med et plus på NOK 183 millioner. Læs mere om resultaterne for både Danmark og Atea-koncernen her.

For yderligere information

Maja Nordal Brenøe, Director, PR & Communication, Atea

E-mail: Maja.Nordal.Brenoe@atea.dk

Telefon: +45 4214 0246