Spring til indhold
Pressemeddelelse 24-10-2023

Atea og Microsoft fortsætter samarbejdet med Jobcenter Aarhus og håber på at kunne få flere ledige i job i it-branchen

Opkvalificering af digitale kompetencer skal igen hjælpe højtuddannede jobsøgende i Aarhus tættere på arbejdsmarkedet. Jobcenter Aarhus, Microsoft og Atea fortsætter derfor samarbejdet om at tilbyde Microsoft-certificeringer og fysiske rammer til at hjælpe opkvalificeringen på vej.

Aarhus d. 24. oktober – Digitale kompetencer og it-specialister er fortsat en mangelvare i Danmark. Ifølge interesseorganisationen IT Branchen står Danmark til at mangle 200.000 it-specialister i år 2030. Derfor fortsætter Jobcenter Aarhus, Microsoft og Atea samarbejdet om at få flere højtuddannede dagpengemodtagere i job ved at opkvalificere deres it-kompetencer, så de matcher efterspørgslen på arbejdsmarkedet og hos virksomhederne.  

Centerchef i Center for Dagpenge, Job og Karriere i Jobcenter Aarhus Janni Filt Kristensen, ser frem til at fortsætte samarbejdet:  

”Det gode samarbejde mellem Microsoft og Jobcenter Aarhus, som har kørt siden 2019 og de sidste to forløb med Atea på holdet, har sikret en fordobling af beståede kursister, grundet muligheden for faglig sparring, som Atea har stillet til rådighed. Det er et samarbejde, der giver mening for kandidater og virksomheder, og vi ser derfor frem til at fortsætte samarbejdet med et nyt hold her i efteråret.” 

Den 30. oktober 2023 inviterer Microsoft og Atea til kick-off møde, hvor der er fokus på hvordan certificeringerne kan give ledige nye kompetencer til CV’et, samt tips og tricks til hvordan man gennemfører kurset. Selve opkvalificeringsforløbet varer seks uger og starter d. 9. november 2023, hvor Microsoft og Atea tilbyder de tilmeldte én af fire relevante Microsoft-certificeringer. 

Vælger man en af de fire certificeringer, slår Atea dørene op for sine faciliteter én gang om ugen, hvor deltagerne får enestående mulighed for sparring og netværk.  

Netop det aspekt er vigtigt for Ateas HR Direktør, Karina Tewes: 

Som Nordens største it-servicevirksomhed, ønsker Atea aktivt at bidrage med at få ledige i job. Det gælder særligt, når vi ved at it-branchen kommer til at mangle endnu mere arbejdskraft i fremtiden. Derfor stiller vi vores lokaler og dygtige folk til rådighed, så vi forhåbentlig kan inspirere endnu flere til en karriere i it-branchen”.   

Gode muligheder for job efter endt forløb 

Siden Atea kom med i samarbejdet i foråret 2022 har man tilbudt to forløb, hvor 75% af alle certificerede i dag er i job. Det er tal der imponerer Mikael Ekman, politisk direktør hos Microsoft, som fortsat er positiv over for samarbejdet. Det tjener nemlig som et godt eksempel på, hvorfor samarbejdet mellem det offentlige og private gavner både virksomheder, myndigheder og de jobsøgende:  

”At få så mange certificerede i job er et flot og væsentligt resultat. Vi ser et erhvervsliv som akut mangler medarbejdere med digitale kompetencer, og det bliver ikke mindre i fremtiden. Hvis vi skal sikre vækstvilkårene for danske virksomheder, og ikke sakke bagud, er det afgørende med adgang til kvalificeret arbejdskraft, der kan indfri potentialet i nye teknologier. Vi er derfor glade for, at kunne fortsætte samarbejdet med Jobcenter Aarhus og Atea om at løfte denne vigtige dagsorden, da det er et enestående eksempel på at et øget offentlig/privat samarbejde, der gavner både virksomheder, myndigheder og ikke mindst de jobsøgende selv”.   

De fire eftertragtede certificeringer er:
 • Microsoft Security, Compliance and Identity fundamentals (SC-900) 
   
 • Microsoft Azure fundamentals (AZ-900) 
   
 • Microsoft Power Platform fundamentals (PL-900) 
 • Microsoft Azure AI fundamentals (AI-900) 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakter

For yderligere information om projektet: 

 • Kommunikationschef i Microsoft Danmark, Morten Skøtt, tlf. 29 22 97 60, moskott@microsoft.com 
 • Pressetelefonen i Sociale Forhold og Beskæftigelse, tlf. 89 40 99 00 
 • Communication & Marketing Director I Atea, Nicolai P. Elken, tlf. 30 78 12 91, nicolai.p.elken@atea.dk