02-10-2023

Cloud Insights & Azure Fraud

Velkommen til Atea Azure News!

Atea Cloud Insights

Det er med fornøjelse, at vi introducerer Atea Cloud Insights, et raffineret værktøj, som åbner en portal til omfattende indsigter i jeres cloudmiljø. Klarhed, dataindsigt og overblik er nøglen til at optimere clouden, hvorfor vi har udviklet denne service, som giver dybdegående observationer af performance, omkostninger og sikkerhed.  

Oplever I nogensinde følelsen af, at det er svært at holde det fulde overblik over jeres cloudmiljø og ressourcerne deri? Har I indblik i omkostningerne og hvordan I kan minimere dem? Hvad med sikkerheden?

Hvis nogle af disse spørgsmål virker bekendte, så kan Atea Cloud Insights være løsningen for jer. Et klik og I kan komme i gang med Cloud Insights, som vi pt. giver med i pakken til alle vores CSP-kunder, når de handler Azure hos Atea.   

Cloud Insights’ primære funktion er at give ledelsesmedlemmer et samlet overblik over omkostning, performance og sikkerhedsniveau af jeres cloud. Værdien formidles igennem let overskuelige dashboards, som gør beslutningstagning i forbindelse med cloud investeringer, lettere at vurdere og agere på. Derudover supplerer Cloud Insights overblikket med handlingsforslag, som bliver rangeret efter effekt. Dette kunne være at konfigurere Microsoft Defender for at øge sikkerhedsscoren, eller køb af Azure Reserved Instances for at reducere omkostninger.

 

 

Azure Fraud

I kølvandet på Covid-19 og internationale konflikter, er raten af cyberangreb skyhøjt.

Centret for Cybersikkerhed melder at vi er gået fra at hver niende virksomhed har oplevet angreb i 2020, til hver fjerde virksomhed i 2022. Det er en stigning på 125%.  Kategorierne Cyberspionage og Cyberkriminalitet er på det højst mulige trusselsniveau og der rådes til at tage aktion omgående.

Ét enkelt uopmærksomt øjeblik fra en medarbejder som bliver offer for et phishingangreb eller Password Spraying kan kompromittere hele virksomheden og hackerne kan lamme driften, kryptere vigtige data og udnytte brugeradgange.

Hackerne udnytter bl.a. de kompromitterede brugeradgange til crypto mining på virksomhedens tenant, hvilket efterlader virksomheden en kæmpe forbrugsregning på deres cloud compute power. 

For at imødekomme dette stigende trusselsniveau, har Atea skærpet fokus på Azure Fraud. For at skabe et udgangspunkt, vil Ateas Microsoft Azure kunder blive kontaktet og inviteret til en Azure Fraud Report, som skal skabe grundlag for jeres sikkerhedsniveau i skyen ud fra Microsoft standarder. Her kan vi tale om alt fra den mere simple, men utroligt effektive, aktivering af Multi-Factor Authentication (MFA) til mere komplekse tiltag som Azure AD Tenant Hardening. I samarbejde finder vi de sikkerhedsløsninger, som skaber mest værdi for jeres cloud miljø og drift.

Har du lyst til at høre mere? Så står vi klar til en dialog, omkring hvad der kan sikre jeres cloud og skabe værdi for jeres virksomhed!  

For bestilling, kontakt:

Cloud@atea.dk