Spring til indhold
Nyhed23-10-2018

Atea valgt som leverandør til det offentlige på stor rammeaftale

Atea skal levere en lang række ydelser inden for it-drift til det offentlige i de næste fire år. Drift som en service er fællesnævner i rammeaftalen SKI 02.22.
Atea Facade 2018

SKI har netop valgt leverandører på rammeaftale 02.22 for it-driftskapacitet. Aftalen består af to delaftaler, it-drift og co-location, og Atea bliver leverandør på begge.

 

”Det er vores mål, at det skal være nemt og trygt for det offentlige at handle med Atea, også på denne rammeaftale. Vi har budt bredt ind på aftalen. Det betyder, at vi kan dække alle driftsbehov og levere alle services og produkter i aftalen,” siger Senior Vice President Morten Bo Jørgensen, der står i spidsen for Atea Public.

 

Rammeaftalen dækker over it-drift i bred forstand inden for netværk, infrastruktur, platform og datacenter; fx backup, server, firewall og wifi, alt sammen as-a-service. Aftalen inkluderer også mulighed for at drifte slutbrugerenheder som en service, eksempelvis i form af tablets eller computere.

As-a-service giver fordele

It-drift som en service vil ofte være en stor fordel for det offentlige. For eksempel kan en kommune få medarbejdernes computere as-a-service og på den måde undgå store udskrivninger. Desuden mindskes behovet for it-kompetencer i egen organisation, og det er lettere at skalere op og ned efter behov.  

 

”Det er Ateas opgave at drive it-driften bedre, billigere og mere effektivt, end det offentlige selv kan. Den store fordel med as-a-service er, at vi er eksperterne på it, så det offentlige ikke skal bekymre sig om den del, men kan fokusere på deres kerneydelser,” siger Senior Vice President Morten Bo Jørgensen, Atea.

 

Aftalen har en anslået værdi på i alt 720 mio. kr. over fire år. SKI har valgt en række leverandører på de to delaftaler, der træder i kraft den 1. november i år. Standstill-perioden løber fra dags dato.

 

For yderligere information

Morten Bo Jørgensen, Senior Vice President, Atea Public

Telefon: +45 30 78 00 03

E-mail: morten.bo.jorgensen@atea.dk