Spring til indhold
Nyhed24-11-2020

Skoleklasse på jobsøgningskursus hos Atea

8.I fra Baltorpskolen afdeling Grantoften var tirsdag inviteret til job- og praktiksøgningskursus hos Atea. Her fik skoleeleverne konkrete tips, råd og vejledning i jobsøgningens kunst med udgangspunkt i deres egne ansøgninger og CV.

Hvordan skriver man en god og motiveret ansøgning, og hvad er et CV egentlig? Det kan være svært at vide, hvordan man griber opgaven an, når man aldrig har prøvet at søge et job før. Derfor havde Atea inviteret skoleklassen til et jobsøgningsforløb, hvor en HR-repræsentant gav dem konkret sparring og feedback på ansøgninger og CV, som eleverne på forhånd havde sendt til dem. 

”Vi har fået rigtig mange gode bud på ansøgninger fra eleverne, hvor det er tydeligt, at de har brugt det, de lærte på deres forrige besøg om fx at beskrive deres motivation, deres personlige styrker og interesser, og ikke mindst hvad de godt kunne tænke sig at blive bedre til,” siger Sille Schulin-Zeuthen, der er HR Business Partner i Atea.  

Rigtige praktikopslag

Eleverne skulle skrive ansøgninger til fire rigtige praktikpladser, som Atea tilbyder særligt til skoleklassen i kantinekøkkenet og i virksomhedens klargøringscenter til marts, hvor skoleklassen skal i erhvervspraktik i en uge.

Formiddagen bød også på en fiktiv jobsamtale, hvor eleverne fik et indblik i, hvordan sådan en samtale forløber, og hvad man bliver spurgt om.

Længerevarende samarbejde

Jobsøgningskurset er et led i et længerevarende samarbejde mellem skolen og Atea, der har til formål at vise de unge, hvad det vil sige at arbejde i it-branchen, hvor forskelligartede jobbene kan være og desuden give dem et indblik i, hvad det lokale erhvervsliv i Ballerup har at tilbyde. 

Skole-erhvervssamarbejdet startede i september 2019 og strækker sig over to år.