Spring til indhold
Nyhed11-06-2021

Skoleklasse under vingen hos Atea

8.I fra Baltorpskolen og Atea mødtes i denne uge for at binde sløjfe på et to-årigt skole-erhvervssamarbejde. Samarbejdet har over de seneste to år budt på blandt andet præsentation af Atea, rundvisning på Ateas lager i Taastrup, deltagelse i it-messe, jobsøgningskursus samt praktikforløb.

Forløbet begyndte i efteråret 2019 i samarbejde med Ballerup Kommune for at give kommunens folkeskoleelever et indblik i de mange forskellige typer af job, som det lokale erhvervsliv i Ballerup har at tilbyde.

”I samarbejde med Baltorpskolen oprettede vi i 2019 en erhvervslinje ud fra ønsket om give de unge nogle forskellige erfaringer og oplevelser i deres nærmiljø. Målet var at flytte elevernes verdensbilleder ved at lade dem se med egne øjne de mange typer af arbejdspladser og erhverv, der findes lige her i den by, de bor i,” fortæller Sanne Kjær Askholm, udviklingskonsulent i Ballerup Kommune. 

Eleverne i 8.I har foruden det langvarige samarbejde med Atea også besøgt andre typer af virksomheder i lokalområdet – blandt andet E.O Tømrer & Snedker ApS – og blevet udfordret inden for idegenerering, design og formgivning af produkt-prototyper samt kreative håndværk. For Ateas vedkommende var en del af målet at vise de unge de mange forskellige typer af job, der er i en it-virksomhed på Ateas størrelse.

”Særligt var rundvisningen på vores lager og klargøringscenter i Taastrup en øjenåbner for eleverne. De fik lov at prøve kræfter med et par af de opgaver, vi laver derude i forbindelse pakning og klargøring af alle tænkelige former for it-udstyr til vores kunder,” fortæller Annette Otto, HR-direktør i Atea.

 

skoleklasse

 

 Derudover deltog eleverne i Ateas IT EXPO, hvor de kunne gå på opdagelse i konferencens store messeområde. Til sidst i forløbet fik eleverne en grundig introduktion til jobsøgningsprocessen og mulighed for at øve sig på at skrive ansøgninger og CV til tre praktikpladser i Atea. Tre elever blev efterfølgende valgt til at komme i praktik i både kantinekøkkenet og klargøringscenteret, og dén oplevelse fortalte de tre elever deres klassekammerater om på et afsluttende arrangement hos Atea tirsdag formiddag, som desuden bød på kage, naturligvis bagt af køkkenpraktikanten, frokost og et ønske om god vind fremover til alle eleverne.

”Det har været et spændende samarbejde. Vi håber, de unge har fået et godt indtryk af Atea og en forståelse af, hvad det rent faktisk vil sige at arbejde i en it-virksomhed,” afslutter Annette Otto.

Læs mere om skole-erhvervssamarbejdet mellem Baltorpskolen og Atea her