Spring til indhold
Nyhed17-11-2023

Atea anerkendt som Europe's Diversity Leader 2024

Financial Times og Statista har offentliggjort deres liste over Europas mest mangfoldige og inkluderende arbejdsgivere. Her er Atea rangeret som nummer 50 blandt it-virksomheder i den femte udgave af den årlige Financial Times Europe's Diversity Leaders rangliste.

Ballerup d. 17. november 2023 - Den samlede liste over Financial Times 850 mest inkluderende virksomheder i Europa er nu offentliggjort. Listen er blevet udarbejdet gennem en omfattende undersøgelse med deltagelse af mere end 100.000 medarbejdere og eksperter i hele Europa, hvor man vurderede virksomhedernes politikker og praksisser vedrørende mangfoldighed og inklusion. 

I undersøgelsen, der dækker 16 europæiske lande, blev medarbejdere og HR-eksperter bedt om at vurdere arbejdsgiveres politiker inden for forskellige aspekter af mangfoldighed såsom alder, køn, etnicitet, handicap, LGBT+-rettigheder mm.  

De 850 virksomheder med de højeste scorer er inkluderet på listen over Europe's Diversity Leaders 2024, heriblandt Atea. Atea er en af kun fem nordiske it-, internet-, software- og servicevirksomheder, der er repræsenteret på den prestigefyldte liste. 

Atea udmærker sig ved at fremme inklusion og diversitet i en branche, som traditionelt set har været mandsdomineret. Blandt alle it-virksomheder på listen, er Atea rangeret som nummer 50 ud af 65 

"I Atea vil vi være The Place to Be for vores medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere. Derfor har mangfoldighed og inklusion altid haft høj prioritet for os, og jeg er rigtig glad for at Atea er anerkendt som en af Europas Diversity Leaders for første gang. Der er stadig mange udfordringer som skal tackles, og overordnet set har it-branchen i mange år været en ensidig branche, men denne anerkendelse af Atea understreger, at vi er på rette vej når det gælder inklusion og mangfoldighed. At blive anerkendt på en så prestigefyldt rangliste giver mig endnu mere energi til at presse dagsordenen fremad, da yderligere inklusion og mangfoldighed er en forudsætning for Ateas fremtidige succes”, siger Senior Vice President for Atea Human Resources Karina Tewes.  

Det er første gang, at Atea er blevet rangeret som en af Europas Diversity Leaders. Tidligere i år blev adm. direktør i Atea Danmark Kathrine Forsberg kåret som første vinder af “Microsoft Power Women in Tech Award” for Danmark. 

Om Europe's Diversity Leaders 2024 

Europe's Diversity Leaders 2024 af Financial Times og Statista, er en årlig rangliste, der hylder virksomheder med 250+ medarbejdere i 16 europæiske lande, der har de højeste standarder inden for mangfoldighed. I november 2023 offentliggjorde Financial Times sin årlige rangliste for femte gang over Europes Diversity Leaders 2024, der omfatter 850 virksomheder med de højeste samlede scorer på tværs af alle brancher undtagen offentlige sektorer. Metoden, der anvendes til at beregne den samlede score, er baseret på en offentlig undersøgelse af mere end 100.000 medarbejdere på tværs af Europa. Se den fulde liste her