Spring til indhold
Pressemeddelelse 04-12-2014

Atea køber Axcess

Driftssikre og højtydende netværk er fundamentet for en effektiv it-infrastruktur. Det er en del af baggrunden for, at Atea har købt landets førende netværks- og sikkerhedsvirksomhed, Axcess. Med købet styrker Atea sin position og bliver nu den absolut førende inden for netværks-, sikkerheds-, kommunikations- og datacenterløsninger i et marked, som i stigende grad efterspørger spidskompetencer og en bred vifte af services.

Ballerup, den 4. december 2014 – Atea kan i dag offentliggøre købet af Axcess A/S, som betyder, at Atea koncernen udvides med 200 nye medarbejdere og tilføres en kommende årlig omsætning på cirka 700 millioner kroner. Atea Danmark beskæftiger herefter over 1.550 medarbejdere, der genererer en omsætning på mere end 6 milliarder kroner. For kunderne betyder aftalen, at Atea nu kan tilbyde endnu stærkere løsninger og kompetencer inden for netværks-, sikkerheds-, kommunikations- og datacenterløsninger.

Axcess fortsætter under eget navn og brand, og når konkurrencemyndighedernes godkendelse foreligger, flytter medarbejderne ind på Ateas adresser i henholdsvis Ballerup og Aarhus.

”Axcess er en succesfuld virksomhed, og med sammenlægningen sikrer vi, at Atea kan tilbyde sine kunder markedets bedste løsninger. Det betyder, at Ateas nuværende kompetencer inden for de relevante områder vil indgå i den nuværende Axcess-organisation, der hermed fordobles til mere end 1,2 milliard kroner i omsætning. Værdien af Axcess’ indtræden i Atea, kombineret med Ateas nuværende kompetencer, er uvurderlig. Vi har valgt at bibeholde Axcess’ navn for at udnytte det stærke brand, det er i dag. Sammen kan vi tilbyde endnu stærkere løsninger og rådgivning på områder, som står højt på vores kunders ønskeliste, nemlig netværk, sikkerhed, kommunikation samt løsninger til datacentre,” siger administrerende direktør Morten Felding, Atea A/S.

Det perfekte match til gavn for kunderne

Atea er Danmarks og Nordens største leverandør af it-infrastruktur. Administrerende direktør Stig Abildsø fra Axcess ser frem til nu at blive en del af Atea koncernen:

”Axcess og Atea er nok det bedste match, jeg har set i min tid i it-branchen. Vores kompetencer komplementerer hinanden fuldstændig - Axcess er den førende kompetenceleverandør af netværks- og sikkerhedsløsninger, mens Atea har meget stærke sider inden for f.eks. datacenter, virtualisering og video. Mine kolleger og jeg ser frem til at rykke sammen med Atea og få adgang til Ateas kundegruppe, og vi glæder os samtidig til at blive del af en virksomhed med kompetencer, der dækker bredt over it-infrastruktur.”
 
Fremadrettet vil Ateas netværks- og sikkerhedskompetencer blive en del af den nye forretningsenhed, der herefter vil bestå af cirka 270 medarbejdere.

For Axcess’ kunder vil det betyde, at de vil få adgang til det unikke NaaS koncept (Network as a Service) samt en nordisk dækkende salgs- og serviceorganisation. Derudover vil Axcess’ kunder få adgang til et in-house kompetenceløft på Microsoft, Citrix, VMware, Mobility samt kabling. Sammen skaber Atea og Axcess Nordens største kompetencecenter med mere end 500 specialister inden for netværks-, sikkerheds-, kommunikations- og datacenterløsninger.

Den nuværende ledelse i Axcess fortsætter og vil være ansvarlig for den nye sammenlagte forretningsenhed. Ved sammenlægningen er der ingen planer om afskedigelse af medarbejdere. Axcess’ netop afsluttede årsregnskab viser en omsætningsvækst på 40% til 586 millioner kroner samt et overskud før skat på 33 millioner kroner.

”Axcess har på 14 år skabt Danmarks største Cisco-partner og huser i dag det største antal certificerede Cisco CCIE-konsulenter. Det kommer nu Ateas kunder til gode,” siger administrerende direktør Stig Abildsø, Axcess.

Atea Danmark har i årets første tre kvartaler vist vækst og overskud, og det er et Atea med selvtillid, der igen sætter kursen for, hvad Danmarks førende leverandør af it-infrastruktur skal indeholde.

”Med Axcess får vi kompetencer, der styrker vores position som Danmarks førende specialister og rådgivere – uanset hvilke behov kunderne har inden for it-infrastruktur. Vi bygger videre på et Atea, hvor både kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere kan udvikle sig med branchens mest kompetente specialister,” siger administrerende direktør Morten Felding, Atea A/S.

Om Axcess

Axcess A/S blev etableret som konsulentvirksomhed i år 2000. I dag leverer Axcess netværks- og kommunikations-løsninger i form af hardware, software, rådgivning og support til både offentlige og private kunder. Axcess har specialiseret sig inden for følgende områder: Network & Security, Collaboration & Video og Virtualisering & Datacenter.