Spring til indhold
Pressemeddelelse 31-01-2014

Ateas koncernchef Claus Hougesen takker af

Efter 16 år i Atea koncernen har koncernchef Claus Hougesen valgt at stoppe. Når årsregnskabet på onsdag den 5. februar er fremlagt i Oslo, slutter en epoke i Atea. Ny koncernchef bliver den norske koncerndirektør i Atea ASA Steinar Sønsteby.

Ballerup, den 31. januar 2014 – Koncernchef Claus Hougesen har valgt at fratræde som øverste chef for Atea koncernen. Det sker efter regnskabsaflæggelsen i næste uge i Norge, hvor Atea er noteret på fondsbørsen i Oslo.

Claus Hougesen har sammen med bestyrelsesformand Ib Kunøe været arkitekten og drivkraften bag opbygning af Nordens største virksomhed inden for it-infrastruktur. Først som chef for danske Topnordic med 500 millioner DKK i omsætning tilbage i 1998 og, efter en række opkøb og fusioner, som koncernchef for Atea, der med 22 milliarder NOK i omsætning og 6.600 medarbejdere, er Nordens ubestridte markedsleder.

”Rejsen med Atea har været et fantastisk eventyr og en alletiders succes. Jeg føler, at jeg afleverer en virksomhed i topform, og jeg er utrolig stolt over den arbejdsplads, vi har skabt sammen med vores medarbejdere. Det har været de bedste år i min aktive karriere med masser af udfordringer. Nu vil jeg, efter 27 år i it-branchen, prøve at stå på helt egne ben,” siger Claus Hougesen, der fratræder som koncernchef onsdag den 5. februar, når årsregnskabet er aflagt i Oslo.

Ateas hovedaktionær og bestyrelsesformand, Ib Kunøe, håber, at det årelange og nære samarbejde – trods alt – fortsætter:

”Jeg vil gerne takke Claus Hougesen for den helt ekstraordinære indsats og energi, han har tilført Atea gennem de mange år. Atea fremstår i dag som en klar markedsleder i Norden og Baltikum inden for it-infrastruktur. Desuden har de sidste års indtjening lagt et solidt økonomisk fundament for videre vækst. Claus Hougesen og jeg har kørt et unikt parløb gennem 16 år, som jeg er meget taknemlig for – og det er meget tænkeligt, at vi måske fortsætter samarbejdet i en eller anden form i andet regi. Det håber jeg.”

Norske Steinar Sønsteby – ny koncernchef

Mens Atea Danmark venter på udnævnelsen af ny administrerende direktør, er der sikret kontinuitet i hele koncernen ved den interne rekruttering af nordmanden Steinar Sønsteby, som ny koncernchef.

”Atea har en omsætning på over 22 mia. NOK, og i de senere år er der skabt fundament for en stærk fremtid. Steinar Sønsteby er den naturlige efterfølger til Claus Hougesen. Steinar har skabt meget flotte resultater og han har de kvalifikationer og den erfaring, der skal til for at fortsætte succesen,” siger bestyrelsesformand Ib Kunøe.

Claus Hougesen overlader trygt posten til Steinar Sønsteby, som har været i Atea-gruppen siden 1997. Snart skal Claus Hougesen også sige farvel til titlen som administrerende direktør i det danske Atea-selskab – det sker, så snart en ny er udpeget i nær fremtid.

Tid til tanke

50-årige Claus Hougesen fortæller, at han ikke ved præcis hvad fremtiden skal bringe:

”Jeg har i min tid i Atea givet mit hjerteblod og Atea har fyldt meget i mit liv. Det næste halve år vil jeg bruge på at holde en arbejdspause, og jeg ved, at jeg har brug for at forbedre min form og nok skylder at lave mad til min kone og børn og finde ud af, hvad jeg så skal lave fremover. Jeg har haft tanker om at lave noget i eget regi, og Ib Kunøe og jeg har da også talt om at lave noget sammen. Når jeg vælger at fratræde min stilling som koncernchef i Atea, er det fordi, jeg synes, tiden er inde. Både for Atea og for mig. Det er et stærkt selskab, flotte tal og resultater, jeg afleverer. Topnordic er eventyret om den grimme ælling, der er blevet til en smuk Atea-svane.” 

 

Yderligere oplysninger

Claus Hougesen, koncernchef Atea ASA
Mobil +45 30 78 12 00.