Spring til indhold
Pressemeddelelse 15-12-2015

Atea politianmelder tidligere salgsdirektør og selskabet 3A-it

Atea mistænker en tidligere salgsdirektør for ulovligt at have indsamlet og videregivet forretningskritiske interne Atea-dokumenter i stor skala til virksomheden 3A-it, som mistænkes for uberettiget at have brugt disse erhvervshemmeligheder. Anmeldelsen har forbindelse til den meget omtalte Dubai-tur i 2014, som Atea nu vurderer reelt havde til formål at flytte kunder fra Atea til 3A-it. Anmeldelsen skal få Bagmandspolitiet til at undersøge, om Atea har været udsat for strafbare overtrædelser af markedsføringsloven.

Atea frygtes udsat for tyveri af forretningshemmeligheder

Ballerup, den 15. december 2015 – Atea A/S (Danmark) har anmeldt en tidligere, nu fratrådt, salgsdirektør til SØIK for overtrædelse af markedsføringsloven om uberettiget indhentning og videregivelse af erhvervshemmeligheder i stor skala. Samtidig er selskabet 3A-it anmeldt for uberettiget brug af disse fortrolige oplysninger.

”Atea har tilsyneladende været udsat for omfattende overtrædelser af markedsføringsloven. Gennem de seneste måneder har vi gennemført omfattende interne undersøgelser. Disse har afdækket forhold, som vi vurderer udgør grove overtrædelser af markedsføringsloven, og derfor beder vi Bagmandspolitiet undersøge det nærmere. Vi mener at kunne bevise, at der ulovligt er indhentet og videreformidlet forretningshemmeligheder i stor skala,” siger koncernchef Steinar Sønsteby, Atea ASA.

Den anmeldte person er en af fire stiftere af 3A-it, hvor han er medejer og direktør. Han er anmeldt for overtrædelse af markedsføringslovens paragraf 19 stk. 1 og 2, mens 3A-it er anmeldt for overtrædelse af paragraf 19 stk. 5.

Pressemøde

Atea afholder pressemøde tirsdag den 15. december 2015 kl. 12.00 på Atea A/S (Danmark) hovedkontor, Lautrupvang 6, 2750 Ballerup.

Tilstede vil være:
Steinar Sønsteby, koncernchef, Atea ASA
Morten Felding, administrerende direktør, Atea A/S (Danmark)

Pressemødet indeholder en kort orientering, hvorefter der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål.

Pressemødet kan også ses her.