Spring til indhold
Nyhed09-04-2018

Anklagemyndigheden offentliggør bødekrav mod Atea

I sagen om mulig bestikkelse og underslæb i Region Sjælland, der har kørt ved Retten i Glostrup siden oktober sidste år, har anklagemyndigheden netop fremsat et krav om, at Atea skal idømmes en bøde på 60 millioner kroner.
Atea Facade 2018

Sagen om mulig bestikkelse og underslæb i Region Sjælland har været for retten siden den 10. oktober 2017 og er nu ved at nærme sig en afslutning. Der forventes at falde domme sidst i maj 2018.

Under det seneste retsmøde har anklagemyndigheden under proceduren fremsat et krav om, at Atea skal idømmes en bøde på 60 millioner kroner.

 

"Jeg er overrasket over størrelsen på anklagemyndighedens bødekrav, men ser samtidig positivt på, at anklagemyndigheden i sin procedure har anerkendt os for vores samarbejde med politiet i opklaringen af sagen, og for de mange og omfattende tiltag, vi har implementeret for aktivt at beskytte os mod yderligere overtrædelser af straffeloven og af vores interne retningslinjer," siger Steinar Sønsteby, koncerndirektør i Atea ASA.

Ifølge dansk strafferet kan et selskab holdes juridisk ansvarlig for handlinger begået af ansatte. I den verserende sag er der rejst tiltale mod fire tidligere ledende medarbejdere i Atea. Hvis de dømmes, kan Atea Danmark dermed også holdes retslig ansvarlig.

 

"Jeg har ved flere anledninger rettet en beklagelse til alle berørte parter i sagen. Atea har siden sommeren 2015 iværksat en række tiltag for at forhindre, at noget lignende kan ske igen, og for at sikre, at Atea er et trygt selskab at handle med," siger koncernchef Steinar Sønsteby.

 

Siden sagens opståen har Atea blandt andet implementeret et omfattende compliance-arbejde herunder en række tekniske, organisatoriske og personalemæssige tiltag. Det har blandt andet resulteret i, at Atea, som de første i Danmark, har opnået den internationalt anerkendte anti-bestikkelsescertificering ISO 37001.

 

Læs mere om sagen og de tiltag, som Atea har implementeret her.