Spring til indhold
Pressemeddelelse 21-10-2020

Positivt resultat i 3. kvartal

Atea fortsætter fremgangen og leverer en betydelig forbedring og et plus i 3. kvartal af 2020.

Ballerup, den 21. oktober 2020Atea Danmark har i dag fremlagt regnskab for 3. kvartal 2020. Resultatet viser et overskud på 2,0 mio. kr. (EBIT), hvilket er en væsentlig fremgang sammenlignet med -14,7 mio. kr. samme kvartal sidste år, og en omsætning på 1.191 mio. kr.

”Jeg er meget tilfreds med resultatet, der er helt i tråd med forventningerne. Vi begynder for alvor at se resultaterne af den strategiske kurs, vi har lagt, og vi har nu den optimale position til at skabe yderligere vækst,” siger Ateas administrerende direktør Kathrine Forsberg.

Ligesom for mange andre virksomheder har COVID-19 givet udfordringer for Atea, men situationen har også været med til at sætte yderligere skub i et nyt forretningspotentiale, hvor it-leverandøren har hjulpet danske virksomheder med hurtigt at omstille sig til at arbejde sikkert og effektivt på distancen – både på den korte og den lange bane. Senest har Atea indgået et partnerskab med Kontormøbler.dk om at levere komplette hjemmekontorer til medarbejdere i danske virksomheder.

”Det seneste halvår har vi ganske naturligt oplevet en stigende efterspørgsel på hjemmearbejdspladser. Vi ser det som en væsentlig opgave at hjælpe virksomheder med at videreudvikle et virtuelt mindset, der ikke kun sikrer produktivitet på distancen, men også skaber mulighed for fleksibilitet, giver økonomiske besparelser og samtidig sænker virksomhedens klimaaftryk,” siger Kathrine Forsberg, Atea.

Senest har Atea selv implementeret en række tiltag, der skal bane vejen for fremtidens måde at arbejde på i virksomheden – inspireret af erfaringerne fra coronakrisen. Et af målene er at reducere antallet af fysiske møder med 40 procent for at begrænse omkostninger til transport og rejser, spare tid samt reducere virksomhedens CO2-aftryk.

Atea-koncernen vokser fortsat

Den samlede Atea-koncern, Nordens største leverandør af it-infrastruktur med flere end 7.000 medarbejdere i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Letland og Estland, afslutter 3. kvartal 2020 med en omsætning på NOK 8,2 milliarder og et resultat på NOK 215 millioner, hvilket er en stigning på henholdsvis 4,6 procent og 18,6 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

 

Læs mere om resultaterne for både Danmark og Atea-koncernen her.