Spring til indhold
Pressemeddelelse 14-07-2022

Atea leverer positivt resultat trods fortsatte globale udfordringer

Atea Danmark formår på trods af leveranceudfordringer og forhøjede fragtpriser at levere et positivt resultat.
Atea Ballerup Bygning

Ballerup, den 14. juli 2022 – Atea Danmark har i dag fremlagt regnskab for andet kvartal 2022, som viser en omsætning på 2,1 mia. kr., hvilket er på niveau med samme kvartal sidste år. Det samlede resultat før skat (EBIT) ender på 2 mio. kr., som er en forbedring på 1,8 mio. kr. i forhold til samme kvartal sidste år.

”Vi er inde i en udfordrende periode, og akkurat som første kvartal var hårdt præget af leveranceudfordringer og forhøjede fragtpriser, så præger disse udfordringer også andet kvartal. Alligevel formår vi at følge planen her i dette kvartal og alt taget i betragtning, så er jeg tilfreds med vores positive resultat,” siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea.

Øget efterspørgsel på bæredygtighed

Atea præsenterede tilbage i 2020 en række ambitiøse bæredygtighedsmålsætninger frem mod 2030, der blandt andet handler om at tage ansvar for både reducering af egen CO2-udledning og for kundernes reduktion. I det seneste kvartal har Atea oplevet en stigende efterspørgsel i markedet efter netop rådgivning omkring bæredygtig it.

”Vi har i Atea defineret en klar målsætning om at hjælpe vores kunder med at reducere CO2-udledningen fra deres it-infrastruktur. Derfor er det meget positivt, at vi i dette kvartal har kunnet se en rigtig fin udvikling og en stigende efterspørgsel på vores service GoItLoop, som netop hjælper kunderne med at genanvende og genbruge it-udstyr,” siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea.

I begyndelsen af juni blev Atea for tredje år i træk tildelt Platinum-status for sin CSR-indsats af det uafhængige bureau EcoVadis. Platinum er bureauets højeste rating og betyder, at Atea fortsætter med at være i den øverste én procent af de på globalt plan flere end 90.000 vurderede leverandører.

Forsigtig global optimisme

Coronavirus, store udfordringer med leverancer af it-komponenter og krigen i Ukraine har skabt knas i de store globale tandhjul, og det virker ikke som om, at en løsning venter lige om hjørnet. Alligevel giver kvartalsregnskabet anledning til en forsigtig optimisme, mener direktøren.

”Jeg havde ikke forventet, at de globale problemer med leveranceudfordringer og forhøjede fragtpriser ville være løst på dette tidspunkt, og jeg tror også, at vi kan forvente, at det kommer til at præge resten af året. Når tingene så alligevel går efter planen, er det fordi, vi kan mærke en forsigtig optimisme i det globale marked, og det kan spille en rolle i fremtidige kvartaler,” siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea.

Atea-koncernen leverer rekordhøjt plus

Den samlede Atea-koncern, Nordens største leverandør af it-infrastruktur med mere end 7.500 medarbejdere i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Letland og Estland, afslutter andet kvartal med en rekordhøj omsætning på NOK 12,2 milliarder samt bundlinje på NOK 281 millioner (EBIT).

Læs mere om resultaterne for både Danmark og Atea-koncernen her.

For yderligere information

Nanna Benting Pelch, Communications Specialist, Atea

E-mail: nabe@atea.dk

Telefon: +45 3078 0353