Spring til indhold
Pressemeddelelse 16-06-2022

Ny dataanalytiker skal hjælpe kvindelandsholdet til fremtidig succes

Det danske kvindelandshold i fodbold får nu tilknyttet en dataanalytiker fra Atea, som fremover skal hjælpe med at optimere landsholdets taktiske forberedelser. Det vil allerede få betydning for kvindernes deltagelse i sommerens EM i England.
Atea Ballerup Bygning

Ballerup den 16. juni 2022. Kampstatistikker, bevægelsesmønstre og data om spillernes fysik er en stor del af de taktiske forberedelser for rigtig mange professionelle fodboldklubber og fodboldlandshold. Og nu bliver dataanalyse også tilgængeligt for Kvindelandsholdet takket være et samarbejde mellem DBU, IBM og Atea, som stiller en dataanalytiker til rådighed for holdet.

”Vi jagter hele tiden de afgørende procenter, der kan være med til at opfylde drømmen om at vinde. Samarbejdet med Atea er et skridt i den rigtige retning for både at kunne skabe de bedste rammer og betingelser for holdet – og samtidig skabe et vigtigt vidensflow via data i det danske fodboldsystem,” siger Peter Møller, Fodbolddirektør i DBU.

Landstræner Lars Søndergaard er sikker på at den nye adgang til data vil gøre en stor forskel for Kvindelandsholdet, når de til sommer skal spille EM i England.

”Der er ingen tvivl om, at muligheden for systematisk at benytte data, som vi har set med Herrelandsholdet, vil give os en stor fordel i mødet med vores modstandere til EM. Hvis vi for eksempel kender sandsynligheden for, hvor brasilianernes målspark havner allerede inden kampstart, vil det gøre en stor forskel i vores forberedelser op mod EM-optaktskampen den 24. juni i Parken,” siger Lars Søndergaard.

Den nye dataanalytiker er ansat af it-leverandøren Atea, der sponsorerer det danske kvindelandshold.

”I Atea er vi meget stolte over vores partnerskab med Kvindelandsholdet. Og det er helt fantastisk, når et sådant partnerskab går op i en højere enhed, som det gør her. I kraft af vores kompetencer og med vores dataanalytiker i spidsen kan vi bidrage med noget konkret, som kan gøre en afgørende forskel for kvindernes spil. Det kan vi da kun være stolte af”, siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea.

Kvindelandsholdets nye dataanalytiker, Lasse Meinert, er uddannet fra IT-Universitetet i København og tiltrådte stillingen den 1. juni.

 

For yderligere information

Maja Nordal Brenøe, Director, PR & Communication, Atea

E-mail: Maja.Nordal.Brenoe@atea.dk

Telefon: +45 4214 0246

Om Atea – Vi bygger Danmark med it

Sammen med vores kunder og samarbejdspartnere bygger vi et digitalt Danmark, vi kan være stolte af. Vi leverer skræddersyede it-løsninger, der fremtidssikrer og skaber værdi for vores kunders forretning. Vi gør det, fordi vi tror på, at it er og bliver den væsentligste drivkraft bag Danmarks succes. Med vores mere end 1.400 medarbejdere har vi en stærk lokal tilstedeværelse med afdelinger fordelt over hele Danmark. Atea Danmark har den højeste internationale antibestikkelsescertificering; ISO 37001. Atea-koncernen er repræsenteret i hele Norden og Baltikum og noteret på Oslo Børs. www.atea.dk