Spring til indhold
Pressemeddelelse 18-01-2023

Atea kåret som verdens mest bæredygtige it-servicevirksomhed igen

For andet år i træk topper Nordens største it-leverandør, Atea, listen som verdens mest bæredygtige virksomhed inden for it-servicebranchen ifølge Corporate Knights’ Global 100-liste. Samtidig stiger Atea to pladser på den samlede liste over verdens mest bæredygtige virksomheder fra nr. 51 til nr. 49 i år.

Ballerup, den 18. januar 2023. Sidste år optrådte Atea for første gang på den anerkendte Global 100-liste over verdens mest bæredygtige virksomheder, som blandt andet har haft danske Vestas øverst på listen. Atea har igennem flere år arbejdet målrettet på at reducere virksomhedens CO2-emissioner og samtidig sikre en mere bæredygtig udvikling hos leverandører og kunder. Den indsats gør, at Atea igen i år høster anerkendelse på det prestigefyldte indeks.

”Det er en kæmpe ære, at Atea igen i år bliver udråbt til den mest bæredygtige it-servicevirksomhed i verden. Vi har høje ambitioner, når det kommer til bæredygtighed, og at vi er blandt de 100 mest bæredygtige virksomheder i hele verden, er en stor cadeau til vores arbejde," siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea Danmark.

Atea er blandt de ti bedst placerede virksomheder fra Nordeuropa på ranglisten, som i år er baseret på en vurdering af 6.720 virksomheder med mere end en milliard dollars i omsætning.

 

Genanvendt it er et område i vækst

Det er blandt andet Ateas it-genanvendelseskoncept, Atea Return, der siden 2020 har håndteret 1,4 millioner brugte enheder i Norden, der bidrager til, at Atea genindtager de fine placeringer på årets Global 100-liste.

”Vi oplever en stor fremgang på vores service Atea Return, som hjælper kunderne med at give brugt it-udstyr nyt liv. Vi har allerede udvidet vores kapacitet i forhold til at imødekomme den stigende efterspørgsel på at genbruge it-udstyr, og vi kommer til at søsætte flere initiativer i den nærmeste fremtid,” siger Andreas Schjølin, Sustainability Manager i Atea Danmark.

Ateas skridt henimod en mere cirkulær forretningsmodel har både bidraget til omsætningen, hvilket Ateas seneste kvartalsregnskab vidner om, og har modtaget flere internationale anerkendelser blandt andet fra vurderingsbureauet EcoVadis, som i 2022 for tredje år i træk tildelte Ateas indsats den højeste vurdering (Platinum).

”Hos Atea har vi en ambition om at gøre Danmark grønnere med it, men vi er godt klar over, at det ikke er noget, vi kan gøre alene. Som en af de globale ledere inden for it og bæredygtighed kan vi dog i samarbejde med vores partnere, leverandører og kunder arbejde sammen mod den forandring, der skal til,” fortæller Andreas Schjølin, Sustainability Manager i Atea Danmark. 

 

For mere information og interviewforespørgsler

Nanna Benting Pelch,
Manager, PR & Communication.
Tlf.: +45 30 78 03 53.
E-mail: nabe@atea.dk

 

Atea bygger et bæredygtigt Danmark med it

Som Nordens største it-leverandør tager Atea ansvar for at reducere it-branchens negative klimaaftryk. Atea iværksætter løbende initiativer, der skal nedbringe Ateas CO2-udledning og inspirere branchen til at følge trop. It og teknologi spiller en central rolle i den grønne omstilling, og vi arbejder derfor også på at hjælpe vores kunder med at reducere deres negative klimaaftryk gennem de rette digitale løsninger. Atea har blandt andet modtaget den højeste anerkendelse fra vurderingsbureauet EcoVadis for vores bæredygtighedsindsats (2022) og er listet på Corporate Knight’s Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder (2022).

 

Om Global 100-indekset

 

  • Global 100-indekset er en rangering af verdens mest bæredygtige virksomheder.
  • For at være kvalificeret til Global 100-ranglisten skal en virksomhed have en samlet bruttoomsætning på minimum 1 milliard USD samt være børsnoteret.
  • Hvert år analyserer Corporate Knights offentligt tilgængelige data om finansielle og bæredygtighedsrelaterede forhold for i omegnen af 7.000 virksomheder.

 

Om Corporate Knights

Corporate Knights Inc. er en Toronto-baseret forlags- og researchvirksomhed, der omfatter et kvartalsvist udgivet bæredygtigt forretningsmagasin samt en forskningsafdeling, der producerer rangeringer og finansielle produktvurderinger baseret på virksomheders bæredygtighedspræstationer.