Spring til indhold
Pressemeddelelse 09-02-2023

Atea sætter omsætningsrekord og løfter bundlinjen for 2022 markant

Resultaterne for 4. kvartal viser, at Atea Danmark runder 2022 af med omsætningsrekord og en markant øget indtjening. Det samlede årsregnskab viser desuden fremgang på tværs af alle it-virksomhedens forretningsområder.
Atea Ballerup Bygning
Billede: Resultaterne for 4. kvartal viser, at Atea Danmark runder 2022 af med omsætningsrekord og en markant øget indtjening.

Ballerup, den 9. februar 2023 - Atea Danmark har i dag fremlagt årsregnskab samt regnskab for 4. kvartal 2022. Kvartalsregnskabet viser en omsætning på 2,16 mia. kr., hvilket er 345 mio. kr. over samme kvartal sidste år. Det bringer dermed den samlede årsomsætning for 2022 op på 7,5 mia. kr., hvilket er den højeste omsætning nogensinde i Atea Danmark.

”Vi overgår sidste års omsætningsrekord og løfter samtidig indtjeningen. Det gør vi i et år, som har været præget af stor usikkerhed, leveranceudfordringer, krig og inflation. Jeg er derfor meget tilfreds med vores resultater, og jeg er stolt over, hvad vi har formået,” siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea. 

Årets omsætning er steget fra 7,0 mia. kr. i 2021 til 7,5 mia. kr. i 2022, og på bundlinjen betyder det et resultat på 70,2 mio. kr. – et løft på 29,4 mio. kr. i forhold til 2021.


Fremgang i alle dele af forretningen

Det samlede regnskab for året viser en fremgang på tværs af alle it-virksomhedens forretningsområder, og det glæder den administrerende direktør.

”Det er en fornøjelse at se så flot fremgang over hele linjen. I 2022 vokser vi således på alle forretningsområder og ser resultaterne af den strategi, som vi har eksekveret på de sidste år,” siger Kathrine Forsberg.

Kathrine Forsberg tiltrådte som administrerende direktør i Atea i marts 2020, hvor hendes første opgave var at vende flere år med underskud til plus på bundlinjen.

Cirkulær forretning i vækst

I løbet af året har især ét område i virksomheden oplevet markante vækstrater, nemlig it-genanvendelseskonceptet, Atea Return. Her har Atea siden 2020 håndteret 1,4 millioner enheder i Norden, og alene i 2022 har Atea Danmark fordoblet mængden af genanvendt it-udstyr.

”Vi har igennem længere tid arbejdet mod en mere cirkulær forretningsmodel, og vi mærker hvordan både vores kunder, leverandører og samarbejdspartnere efterspørger fokus på bæredygtighed,” siger Kathrine Forsberg.

For nyligt kunne Atea endnu en gang høste international anerkendelse, da Corporate Knights’ Global 100-indeks for andet år i træk kårede Atea som verdens mest bæredygtige virksomhed inden for it-servicebranchen og som nummer 49 på den samlede rangliste.

Atea-koncernen leverer også rekordhøjt plus

Den samlede Atea-koncern, Nordens største leverandør af it-infrastruktur med flere end 8.000 medarbejdere i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Letland og Estland, afslutter 2022 med en omsætning på NOK 46,7 milliarder samt bundlinje på NOK 1.196 millioner (EBIT). Læs mere om resultaterne for både Danmark og Atea-koncernen her.

 

Om Atea – Vi bygger Danmark med it

Sammen med vores kunder og samarbejdspartnere bygger vi et digitalt Danmark, vi kan være stolte af. Vi leverer skræddersyede it-løsninger, der fremtidssikrer og skaber værdi for vores kunders forretning. Vi gør det, fordi vi tror på, at it er og bliver den væsentligste drivkraft bag Danmarks succes. Med vores mere end 1.500 medarbejdere har vi en stærk lokal tilstedeværelse med afdelinger fordelt over hele Danmark. Atea Danmark har den højeste internationale antibestikkelsescertificering; ISO 37001. Atea-koncernen er repræsenteret i hele Norden og Baltikum og noteret på Oslo Børs. www.atea.dk.

 

For yderligere information

Nanna Benting Pelch,
PR & Communications, Atea
E-mail: nabe@atea.dk

Telefon: +45 3078 0353