Spring til indhold
Pressemeddelelse 07-03-2024

Atea er eneleverandør på stor offentlig computeraftale

Atea er udpeget som eneleverandør på SKI 50.40 - Computere og it-tilbehør (Delaftale 1). Det betyder, at Atea skal levere computere og it-tilbehør til administrativt arbejde til staten, 89 kommuner, en region samt en række andre offentlige organisationer.

Ballerup den 7. marts 2024 – Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) har valgt Atea som eneleverandør på deres store 50.40 aftale om computere til administrativt arbejde. Computeraftalen løber over to år med mulighed for at forlænge med yderligere to år, og den anslås at have en værdi på op mod 4,3 mia. kr. over de fire år.

”Jeg er simpelthen så stolt af, at Atea har vundet SKI-aftalen, som i den grad udvider vores stærke samarbejde med det offentlige. Ikke kun på grund af aftalens størrelse, men også på grund af de bæredygtige krav, som SKI har stillet til aftalen, og som Atea nu står klar til at levere på,” siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea Danmark.

Grønne krav til hele værdikæden
I den nye computeraftale er cirkularitet et bærende princip, og der bliver stillet skarpt på miljø- og klimakrav gennem hele værdikæden.

Udover, at aftalen stiller krav til miljøcertificeringer på produkter, skal det være muligt at få en rapport om produkternes CO2-aftryk. Det indebærer også anbefalinger fra leverandøren til, hvordan CO2-aftrykket kan minimeres, skriver SKI.

”Som en af Nordens største it-virksomheder har vi et ansvar for at gå forrest i den grønne omstilling, men vi kan ikke skabe en bæredygtig it-branche alene. Derfor er det enormt afgørende, at der stilles bæredygtige krav til leverandører, præcis som SKI har gjort på denne aftale. Det er et vigtigt skridt imod den grønne omstilling, og Atea står klar til at tilbyde de helt rigtige løsninger til vores offentlige kunder”, siger Kathrine Forsberg. 

Aftalen er opdelt i to delaftaler, som hver udgør selvstændige rammeaftaler. Atea har vundet delaftale 1 – Administrative computere og it-tilbehør, som blandt andet dockingstationer, tastaturer og skærme.

Aftalen er i standstill indtil den 18. marts 2024.

 

For yderligere information
Nanna Benting Pelch, PR & Communications Manager, Atea
E-mail: nabe@atea.dk
Telefon: +45 3078 0353