Spring til indhold
Pressemeddelelse 08-02-2024

Atea løfter bundlinjen i 2023 på trods af et udfordret hardwaremarked 

Det samlede årsregnskab for 2023 viser en fremgang på både bundlinje og det samlede salg. Fjerde kvartal er dog stadig påvirket af udfordringer på hardwaremarkedet.  

Ballerup, den 8. februar – Atea Danmark fremlægger i dag sit regnskab for 2023 samt for fjerde kvartal. Det totale salg for hele år 2023 er steget fra 7,5 milliarder kroner i 2022 til 7,8 milliarder kroner i 2023, en stigning på fire procent i forhold til år 2022. På bundlinjen betyder det et resultat på 80 millioner kroner, hvilket er et løft på 10 millioner kroner i forhold til 2022 (EBIT). Nettoomsætningen for år 2023 er på 5,3 milliarder kroner, hvilket er på niveau med året før. Et resultat som i følge administrerende direktør Kathrine Forsberg understreger, at Atea står stærkt på et stadig udfordret marked:   

”Overordnet set leverer Atea et rigtig fornuftigt regnskab for hele 2023. Vi overgår vores salgsrekord fra 2022 og løfter samtidig indtjeningen. Vi startede året i højt tempo og det fortsatte ind i andet kvartal, men vi er også blevet påvirket af de udfordringer vi ser på hardwaremarkedet. Det har selvsagt påvirket os i årets sidste halvdel, men Ateas styrke ligger i vores bredde. Derfor formår vi stadig at levere et tilfredsstillende resultat for året. Atea står stærkt”.  

Regnskabet for fjerde kvartal viser et samlet salg på 2,01 milliarder som er syv procent under samme kvartal sidste år, samt en nettoomsætning på 1,43 milliarder kroner, hvilket udgør et fald på 11 procent sammenlignet med samme kvartal i 2022. Det samlede resultat før skat (EBIT) ender på 40 millioner kroner mod 61 millioner kroner i fjerde kvartal 2022*.  

”Atea er stadig i en situation, hvor vi mærker udfordringerne på hardwaremarkedet. Derfor ender fjerde kvartal som det gør, men alt taget i betragtning så er jeg rigtig godt tilfreds. Vi oplever en rigtig flot fremgang i store dele af forretningen, så resultatet er bestemt et tilfredsstillende skridt i den rigtige retning”, udtaler Kathrine Forsberg.  

Fremgang i store dele af forretningen og afgørende SKI-aftale 

Med undtagelse af hardwareområdet oplever alle forretningsområder i Atea fremgang i fjerde kvartal. Det gælder blandt andet managed services-, consulting- og softwareforretningen, som igen leverer forbedrede tal ift. fjerde kvartal 2022.  

”Det er meget glædeligt, at så mange af vores kerneområder forbedrer sig i forhold til samme kvartal sidste år. Det understreger, at vi følger den strategi, vi har lagt. Dertil har det også været afgørende for os fortsat at være til stede på den væsentlige SKI-aftale 50.03 Servere og Storage. Det er vi kommet i begyndelsen af 2024, og dermed er det nye år startet rigtig fornuftigt for Atea”, siger Kathrine Forsberg.     

Atea-koncernen leverer rekordhøjt plus for året Den samlede Atea-koncern, Nordens største leverandør af it-infrastruktur med ca 8.500 medarbejdere i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Letland og Estland, afslutter året med et rekordhøjt totalsalg på NOK 52 milliarder og fjerde kvartal med et totalsalg NOK 14,4 milliarder samt en omsætning på NOK 9,4 og en bundlinje på NOK 405 millioner (EBIT). Læs mere om resultaterne for både Danmark og Atea-koncernen her.   

Vi bygger Danmark med it  
Sammen med vores kunder og samarbejdspartnere bygger vi et digitalt Danmark, vi kan være stolte af. Vi leverer skræddersyede it-løsninger, der fremtidssikrer og skaber værdi for vores kunders forretning. Vi gør det, fordi vi tror på, at it er og bliver den væsentligste drivkraft bag Danmarks succes. Med vores mere end 1.500 medarbejdere har vi en stærk lokal tilstedeværelse med afdelinger fordelt over hele Danmark. Atea Danmark har den højeste internationale antibestikkelsescertificering; ISO 37001. Atea-koncernen er repræsenteret i hele Norden og Baltikum med ca. 8.500 medarbejdere, og et samlet totalsalg på NOK 52 milliarder i 2023 og er noteret på Oslo Børs.  

For yderligere information

Frederik Westergaard, Communications Specialist, Atea  

E-mail: fwes@atea.dk   

Telefon: +45 30 78 02 00   

  

*Skildringen mellem “salg” og “omsætning” refererer til en ændring i IFRS regnskabspraksis fra 2022. Særligt er en række software produkter fra 2022 klassificeret som ‘agent’, og indregnes således ikke i IFRS omsætningstallene. Der henvises til årsrapporten for Atea ASA 2022 for yderligere oplysninger.