Spring til indhold
Bring demokratiet og beslutningsprocesserne endnu tættere på borgerne med livestreaming og interaktion på sociale medier.

Ny møderums- og kommunikationsteknologi sikrer, at byrådssalen fortsat er det demokratiske hjerte i enhver kommune.

Byrådsmøderne i landets 98 kommuner er en af grundpillerne i vores nærdemokrati. Og med livestreaming af byrådsmøderne og interaktion på sociale medier har den enkelte kommune i dag mulighed for at bringe demokratiet og beslutningsprocesserne endnu tættere på borgerne.

Hos Atea er vi en af landets førende leverandører af digitale byrådssale. Vi er specialister i at sikre og implementere kommunikationen ud af byrådssalen til kommunens borgere uden at gå på kompromis med GDPR-compliance og høj kommunikationskvalitet.

En digital byrådssal tilfører værdi på flere områder:

Nærdemokrati – tæt på!

En digital byrådssal når ud til alle borgere og byrådsmedlemmer. Derved får borgerne et unikt indblik i de emner, de engagerer sig i, mens afstanden mellem byråd og borgere mindskes markant.

Digital hukommelse

Alt materiale kan gemmes og streames efter behov – fx med automatisk generering af logfil, der viser mødedeltagere og afstemningsresultater.

Fleksibel stemmeafgivning

Afstemninger foregår digitalt og kan afholdes begrænset inden for byrådet eller med bred afstemning på tværs af alle deltagere, som typisk er dem, der deltager i livestreaming.

Bæredygtighed

En digital byrådssal omfavner både det virtuelle og det fysiske byrådsmøde. Det sikrer bæredygtig og Co2-fri mødedeltagelse uden transporttid – også i kommuner med store geografiske afstande.

Flere teknologier – én leverandør

Vi binder alle de individuelle teknologier bag ’Den digitale byrådssal’ sammen til én samlet løsning. Det giver en simpel og overskuelig brugerflade til hele løsningen.

Mange funktioner sker automatisk – eksempelvis vises dagsordenspunkterne ved mødestart, hvorefter livestreaming begynder. Ved overgang til lukkede møder slukkes for streaming og eventuelle højttalere i offentlige områder og teleslynger afbrydes, så det kun er personer i byrådssalen, der kan følge mødet.

Løsningen sikrer desuden minimal brug af ressourcer, da alt bliver programmeret til at starte via et touchpanel - herunder livestreaming, dokumentvisning, lysstyring og varme i byrådssalen.

 1. Livestreaming
  Kameraer fokuserer automatisk på den aktive taler. Ved overgang til lukkede møder, slukkes for streaming og eventuelle højttalere i offentlige områder og teleslynger afbrydes, så det kun er personer i byrådssalen, der kan følge mødet.
 2. Mødestyring
  Mødestyreren har en simpel oversigt med overblik over deltagere og talerrække. Mikrofoner tændes og slukkes i den rigtige rækkefølge. Byrådsmedlemmer kan følge dagsordenspunkter, talerkø og afstemninger fra deres pladser.
 3. Integration
  Skærme og/eller projektorer integreres med kommunens øvrige systemer. Derudover sørger et simpelt interface for, at sekretærer og administrative medarbejdere kan forberede byrådsmøderne med dagsordener og afstemningspunkter.

Beredskabsaftale – få digital førstehjælp til dit mødelokale

Med en beredskabsaftale fra Atea kan I med ro i maven byde medarbejderne velkommen tilbage fra hjemmearbejdspladsen. 

Beredskabsaftalen indeholder:

 • Landsdækkende service - vi kan nå alle lokationer på 4 timer (minus Bornholm)
 • Servicedesk mandag til fredag, ml. kl. 8.00 og 16.00, ekskl. helligdage
 • Adgang til topkvalificerede specialister, der effektivt løser dine udfordringer

 

Læs mere om alle vores løsninger

Vi har et omfattende udbud af produkter og løsninger og hjælper dig med hele paletten – fra design, udvikling og produktforbedring, til funktion og vedligehold.

Vil du gerne læse mere om alle vores løsninger i Visuals & Collaboration, og finde ud af hvad vi kan hjælpe præcis jer med, så kan du downloade vores whitepaper herunder.

 

 

Lad os høre, hvordan vi kan hjælpe dig