Spring til indhold
Nyhed03-10-2019

Girls’ Day in Science hos Atea

Der er mangel på kvinder i it-branchen, og derfor inviterede Atea tre grundskoler indenfor til et indblik i, hvordan det er at arbejde med it.

Den 2. oktober var 50 piger fra tre grundskoler på besøg hos Atea. Pigerne var på besøg som en del af det landsdækkende initiativ, Girls’ Day in Science, der sætter fokus på at få kvinder ind i de naturvidenskabelige og tekniske fag.

 

Kvinder er underrepræsenteret inden for it, og i en mere digitaliseret verden, er der brug for en bedre forståelse af, hvordan det er at arbejde med it. Under besøget mødte pigerne kvindelige ansatte, der fortalte om, at der er mange måder at arbejde med it, og at det ikke kun handler om at kode. Pigerne lyttede med livlig interesse, og spurgte om, hvad det bedste er ved at arbejde med it.

 

”Selvom jeg arbejder med it, handler det også om at hjælpe mennesker”, fortæller en it-supporter hos Atea. De mange former for it overraskede pigerne, som dagen igennem fik en større forståelse for it.

 

”Det er spændende at høre om, hvordan man kan arbejde med it, og hvordan andre arbejder med it. Jeg er blevet meget klogere i dag”, fortæller Sara Juul Jensen, som går i 7.c på Rosenlundskolen Skovlunde.

 

Pigerne fik også arbejdsmiljøet hos Atea ind på kroppen. I højt humør blev pigerne sat i gang med at udføre elastikøvelser, der illustrerede kulturen i Atea. Efter dagen var Mille Kristiansen og Lena Kastrup fra Bregninge-Bjergsted Friskole ikke i tvivl om, at dagen har øget deres interesse for it. I sær arbejdet som Digital Marketing Specialist fandt Lena Kastrup særligt spændende.

 

Girls’ day in Science er Tektankens landsdækkende kampagnedag. Tektanken er et landsdækkende netværk mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der faciliteres af Naturvidenskabernes Hus. Den 2. oktober åbnede 60 virksomheder dørene for 3100 piger fra grundskoler og gymnasier.

 

Læs mere om Girls’ Day in Science her

Girls’ Day in Science hos Atea

Klik for stort billede

Girls’ Day in Science hos Atea

Klik for stort billede