Spring til indhold
Pressemeddelelse 18-10-2019

Omsætningsvækst på 24 procent i Atea

Atea Danmark præsenterer i dag en kvartalsomsætning på 1.270 mio. kr. og fortsat reducerede omkostninger for 3. kvartal 2019.

 

Atea Danmark fremlægger i dag regnskab for 3. kvartal 2019. Atea skaber en omsætning på 1.270 mio. kr., som er en stigning på næsten 24 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. De samlede omkostninger er i perioden faldet med 6 procent.

 

Resultatet på bundlinjen viser et minus på 14,7 mio. kr. (EBIT), hvilket er en forbedring i forhold til de seneste kvartaler. Ifølge Morten Felding, administrerende direktør i Atea, peger kvartalsresultatet samlet set på, at Atea fortsat er på vej i den rigtige retning.

 

”Vi havde håbet, at vi kunne afslutte 3. kvartal i 2019 med en positiv bundlinje. Det er desværre ikke tilfældet, og det er selvsagt ikke tilfredsstillende for os. Men regnskabet viser også, at vi fortsat er på rette vej. Resultatet er bedre end i de seneste kvartaler, vores omsætning er stigende, og vi formår at holde vores omkostninger nede. Så udviklingen er positiv, selvom det tager længere tid end oprindelig planlagt at omsætte det til positive tal på bundlinjen,” siger administrerende direktør Morten Felding, Atea Danmark.

 

Omsætningen på hardware- og software-området er steget fra det tilsvarende kvartal sidste år, mens serviceforretningen er gået en smule tilbage. I Atea er fokus grundlæggende på at videreudvikle og styrke samarbejdet med kunderne på basis af den unikke position og viden, Atea har inden for it i Danmark. 

 

”Vi ønsker at være det danske landshold i informationsteknologi, og vores styrke ligger i bredden og dybden. Der, hvor vi for alvor skaber værdi for kunderne, er, når de køber en række forskellige ydelser hos os, for vi har kompetencerne til at få det komplekse, der netop er ved it- løsninger, til at fungere på tværs af produkter, teknologier og platforme. Det tager tid at opbygge og udbygge det samarbejde og tillidsforhold med kunderne – men det er det, vi hele tiden arbejder hen imod, og som ofte tager længere tid på serviceområdet end på produktområderne, hvor omsætningen nu er tilbage på samme niveau som i 2017,” siger administrerende direktør Morten Felding, Atea.

 

Atea-koncernen skaber solidt overskud

Den samlede Atea-koncern, Nordens største leverandør af it-infrastruktur med 7.400 medarbejdere i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Letland og Estland, afslutter 3. kvartal i 2019 med en omsætning på NOK 7,8 milliarder og en bundlinje med et plus på NOK 181 millioner (EBIT).

 

Læs mere om resultaterne for både Danmark og Atea-koncernen her.